Facebook Business Manager er et uundværligt værktøj, hvis du vil have effektive annoncer på Facebook og Instagram. Læs med og bliv klogere på Business Manager her.

Facebook Business Manager er en platform designet af Facebook for at give virksomheder og annoncører en samlet kontrolstation for deres markedsførings- og reklameaktiviteter på Facebook og Instagram. Det er et gratis værktøj, der gør det muligt for virksomheder at administrere adgangsrettigheder, Facebook-sider, annoncekonti og meget mere – alt sammen fra ét centralt sted.

Med Business Manager kan du nemt tildele roller og adgangsrettigheder til forskellige medlemmer af dit team samt sikre en mere organiseret og effektiv håndtering af dine marketingkampagner. Det betyder også, at du kan tildele adgang til en eksterne konsulent – fx en Facebook ekspert.

Facebook Business Manager

Læs også: Den komplette guide til facebookannoncering

Opret Business Manager med 5 steps

At oprette og konfigurere din Facebook Business Manager korrekt er afgørende for effektivt at administrere din online tilstedeværelse og annoncering.

Her er en simpel guide til at få dig i gang:

1) Oprettelse fra egen profil

Start processen ved at oprette din Business Manager direkte fra din egen Facebook-profil og på din egen computer. Det gælder også, selvom du skal have en ekstern partner til at håndtere din annoncering på Facebook og Instagram.

Når du opretter Business Manager fra din egen profil, beholder du fuld kontrol og ejerskab over dine annonceringsressourcer og vigtige data. På den måde mister du ikke dine data, hvis du i fremtiden beslutter at skifte samarbejdspartner eller tage markedsføringen i egne hænder.

2) Opsætning af Facebook og Instagram

Når du har oprettet din Facebook Business Manager-konto, skal du tilknytte din forretnings Facebook-side og Instagram-konto. Det er afgørende for at centralisere styringen af dine sociale medier og annonceringsindsatser.

Det er vigtigt at tjekke, at alle oplysninger på både din Facebook-side og Instagram-konto er opdaterede og korrekte. Fx kontaktoplysninger, beskrivelser og links til dit website. Desuden skal du sikre, at integrationen mellem de to platforme er sat op korrekt, så ændringer eller opdateringer på den ene platform automatisk afspejles på den anden. Det sikrer en ensartet brugeroplevelse og branding på tværs af dine sociale medier. Korrekt konfiguration hjælper desuden med at sikre, at dine annonceringskampagner kører glat og effektivt på tværs af begge platforme.

3) Installation af Facebook Pixel

Et afgørende skridt i effektiv annoncering er at installere Facebook Pixel på dit website.

Facebook Pixel indsamler data om, hvordan besøgende interagerer med din hjemmeside, fx hvilke sider de besøger, produkter de ser på, og handlinger de foretager, som f.eks. køb, tilmeldinger til nyhedsbreve eller udfyldning af kontaktformularer. Facebook Pixel gør det muligt at spore disse konverteringer tilbage til dine Facebook-annoncerne, hvilket giver dig en klar forståelse af, hvor effektive dine annoncer er til at drive de ønskede handlinger.

4) Opsæt produktkataloget korrekt

Har du en webshop, spiller produktkataloget en afgørende rolle i at maksimere effekten af din markedsføring på Facebook. Med et korrekt opsat produktkatalog og Facebook Pixel installeret kan du målrette dine annoncer meget mere præcist. For eksempel kan du målrette personer, der har besøgt en bestemt produktkategori på din hjemmeside, men ikke gennemført et køb. Det muliggør skræddersyede reklamekampagner, der viser produkter, en potentiel kunde allerede har udvist interesse for, hvilket øger chancerne for konvertering.

Opsætning af produktkataloget inkluderer detaljerede oplysninger om hvert produkt, såsom navn, pris, beskrivelse, produktbillede og link til produktet på din hjemmeside. Et velorganiseret og opdateret produktkatalog er afgørende for at udnytte funktioner som dynamiske produktannoncer, som automatisk viser relevante produkter til brugere baseret på deres tidligere adfærd og interaktioner på din hjemmeside.

5) Adgangsrettigheder og sikkerhed

I Business Manager er det vigtigt nøje at styre, hvem der har adgang til dine ressourcer. Det gør du ved at have kontrol over, hvilke medarbejdere og partnere, der tildeles adgang og kan administrere din Facebook-side, annoncekonti og Pixel.

For at øge sikkerheden bør du desuden aktivere to trins-godkendelse for alle brugere af din Business Manager. Det ekstra sikkerhedslag beskytter din konto mod uautoriseret adgang og er en simpel, men effektiv måde at forstærke sikkerheden på.

Facebook annoncer_facebook specialist

Dataanalyse med Business Manager

At forstå og anvende de data, du indsamler gennem dine marketingindsatser, er nøglen til at optimere din performance og opnå bedre resultater med facebookannoncering. Facebook Business Manager tilbyder omfattende værktøjer til analyse og rapportering, der giver god indsigt i kampagneeffektiviteten.

Du får for eksempel adgang til data, der kan hjælpe dig med at forstå, hvordan dit publikum interagerer med dine annoncer og din side. Du kan se detaljerede oplysninger om rækkevidden af dine kampagner, engagement, konverteringsrater og meget mere. Dataindsigten gør det muligt for dig at identificere, hvad der virker godt, og hvilke områder der kan kræve justeringer for at forbedre dine resultater.

Et vigtigt aspekt af Business Manager er evnen til at segmentere data baseret på forskellige demografiske, geografiske og adfærdsmæssige kriterier. Det giver dig mulighed for nøje at analysere specifikke segmenter af dit publikum og tilpasse dine marketingstrategier for bedre at målrette disse grupper. Ved at forstå og anvende de indsamlede data kan du træffe informerede beslutninger, der forbedrer din annonceringsperformance og sikrer, at ressourcerne hele tiden anvendes effektivt – og ikke mindst at dine kampagner er rettet mod de mest værdifulde aktiviteter.

FAQ: Facebook Business Manager

 • Er Meta Business Manager og Facebook Business Manager det samme?

  Meta Business Manager er det opdaterede og omdøbte version af det, der tidligere var kendt som Facebook Business Manager. Denne ændring afspejler Metas (tidligere Facebook Inc.) udvidede fokus udover blot Facebook-platformen; fx på tjenester og platforme som Instagram, WhatsApp og Oculus.

  Meta Business Manager tilbyder de samme funktioner som Facebook Business Manager gjorde, såsom at administrere adgang til Facebook-sider, annoncekonti, analyser, pixels og lignende, men under et mere omfattende paraplybrand, der bedre repræsenterer virksomhedens spektrum af produkter. Denne ændring er en del af Metas strategi for at strømline dets forskellige platforme og tjenester

  Så for at svare på dit spørgsmål: Ja, Meta Business Manager er essentielt det samme værktøj som Facebook Business Manager, men med et opdateret navn og brand, der afspejler virksomhedens udvidede fokus og integrationen af flere tjenester under Meta-brandet.

 • Skal jeg bruge Business Manager for at annoncere på Facebook og Instagram?

  Mens det er muligt at annoncere på Facebook og Instagram uden at bruge Business Manager, er værktøjet stærkt anbefalet for virksomheder og annoncører, der ønsker at optimere deres annonceringsstrategier. Business Manager tilbyder avancerede værktøjer til styring af adgangsrettigheder, integrering af flere konti og effektivisering af annonceringskampagner.

 • Hvordan sikrer jeg, at min Facebook Pixel er korrekt installeret?

  For at sikre korrekt installation af Facebook Pixel kan du bruge Facebooks Pixels eget hjælpeværktøj til at verificere, at din Pixel modtager data korrekt. Værktøjet kan hjælpe med at identificere og løse eventuelle problemer med din Pixels opsætning på dit website.

 • Kan en konsulent få adgang til Business Manager?

  Ja, Facebook Business Manager giver dig mulighed for nøje at styre adgangsniveauer for forskellige brugere. Du kan tildele specifikke roller og adgangsrettigheder til eksterne konsulenter eller medarbejdere, så de kun har adgang til de nødvendige ressourcer.

 • Hvad bruger jeg dataanalyseværktøjerne i Business Manager til?

  Business Manager tilbyder detaljerede analyser og rapporteringsværktøjer, der kan hjælpe dig med at forstå dine annoncers performance. Brug data til at analysere brugeradfærd, konverteringsrater og kampagneeffektivitet, så du kan optimere dine fremtidige annonceringsstrategier, målrette din målgruppe mere præcist og i sidste ende forbedre ROI.